Kategorier
Alt Guides

Storytel eller Mofibo eller eReolen – Hvilken tjeneste er bedst?

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.0.47″][et_pb_row use_custom_width=”on” custom_width_px=”800px” custom_margin=”-30px|||” parallax_method_1=”off” admin_label=”row” _builder_version=”3.0.47″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″ parallax=”off” parallax_method=”off”][et_pb_post_title meta=”off” _builder_version=”3.0.87″ background_color=”rgba(255,255,255,0)” parallax=”on” parallax_method=”off” parallax_effect=”on” module_bg_color=”rgba(255,255,255,0)” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”][/et_pb_post_title][et_pb_text _builder_version=”3.19.10″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” border_style=”solid”]

Hvis du er kommet til denne side er du højst sandsynlig i tvivl om hvilken bogtjeneste du skal bruge til at høre lydbøger online. Det kan du finde ud af herunder hvor vi har lavet en sammenligning af de 3 bogtjenester der findes i Danmark.

Vi har sammenlignet dem på udvalg, pris og brugervenlighed og er sluttet af med at lave en konklusion (hop direkte til konklusionen).

Udvalg

Først har jeg undersøgt deres udvalg af bogtitler og for at lave en sammenligning har jeg udvalgt 50 bestsellers fra 2016 og undersøgt hvor mange af dem hver tjeneste har. Herunder kan du se hvor mange ud af de 50 hver tjeneste har.

  • Mofibo: 14 ud af 36
  • Storytel: 18 ud af 36
  • eReolen: 1 ud af 36

(Senest opdateret den 7. februar 2017).

Både Mofibo og Storytel har et langt større udvalg af bøger end eReolen har, så de klare sig klart bedre på udvalget. Storytel har også et større og bedre udvalg end Mofibo, selvom der ikke er langt imellem de 2 tjenester. Går du derfor udelukkende efter udvalget, er det Storytel du skal vælge som bogtjeneste.

Vinder: Storytel

Pris

Prisen kan for nogen være ret afgørende for om man vælger produktet. Det er simpelt at sammenligne prisen på de 3 tjenester, som alle kun udbyder 1 abonnement. Du kan se priserne herunder.

  • Storytel: 129 kr./md.
  • Mofibo: 129 kr./md.
  • eReolen: Gratis (kræver bibliotekslogin)

Vinder: eReolen

Brugervenlighed

Nu har vi kigget på udvalg og pris, så er det tid til at kigge på brugervenligheden. Hvorvidt tjenesterne er brugervenlige eller ej, kan være meget subjektivt, men vi har forsøgt at vurdere det så objektivt som muligt ud fra de funktioner, det design og de platforme bogtjenesterne er tilgængelige på.

Storytel

Storytel lydbøger gratisStorytel har et flot design og nok det flotteste af de 3 tjenester. De har gjort meget ud af det på både PC, tablet og smartphone, hvilket gør platformen behagelig at bruge på tværs af alle platforme. Storytel har også en række funktioner der gør bogtjenesten god og giver de mere brugevenlighed end de andre, fx kan du lytte offline, indstille sleeptimer og få personlige anbefalinger. Der kan hentes en Storytel app til både android og iOS enheder, så du kan tage dine lydbøger med overalt.

Mofibo

Mofibo lydbøger gratisMofibo vil jeg vurdere til at have et knapt så flot design, men igen det kan være meget subjektivt. Til gengæld kan de byde på alle de samme funktioner som Storytel, fx sleeptimer, offline lytning og personlig indstilling af e-bøgers udseende. Ligesom Storytel er den høj brugevenlighed både i browser og på app, der gør at man nemt kan komme i gang med at bruge tjenesten. Der kan ligeledes hentes en Mofibo app til både android og iOS tablet og smartphones.

eReolen

eReoleneReolen har egentlig et fint design, taget i betragtning de har langt fra de samme midler til udvikling som Mofibo og Storytel. Dog må man undvære alle de smarte funktioner der giver ekstra brugervenlighed, når man benytter sig af eReolen. Dog kan man hente deres app til både android og iOS enheder og dermed lytte til bøger på farten med eReolen, hvilket er en af de vigtigste funktioner.

Vinder: Storytel og Mofibo

Konklusion

Det er altid svært at kåre en vinder i en sådan test, da hver bogtjeneste har deres fordele over de andre. Det er derfor også meget personligt hvilken en der er bedst for netop dig. Ud fra det jeg har undersøgt ovenfor, har jeg givet en 1. 2. og 3. plads i sammenligningen.

1. Førstepladsen går til Storytel

På første pladsen finder vi Storytel. De har det største udvalg af bøger og har planer om fortsat at udvide deres tjeneste meget. Udover det har de en meget brugervenlig platform, som alle kan finde ud af. Du kan prøve tjenesten gratis før du beslutter dig for om du vil betale for den.

Prøv Storytel gratis i 14 dage

2. Andenpladsen går til Mofibo

Anden pladsen må uden tvivl gå til Mofibo, der på mange måder minder om Storytel, men bare er en smule dårligere på alle parametre. De har et lidt mindre udvalg af bogtitler (især lydbøger) og brugerfladen er heller ikke helt i top som Storytels er. De har dog massere af fede funktioner og gode bogtitler som kan underholde dig i mange timer.

Prøv Mofibo gratis i 14 dage

3. Tredjepladsen går til eReolen

Selvom eReolen er gratis, er udvalget og brugerfladen simpelthen for dårlig i forhold til Storytel og Mofibo og derfor må tjenesten nøjes med 3. pladsen. Med det sagt er det dog stadig en fremragende bogtjeneste og hvis man ikke har de store krav til udvalget, men gerne vil læse nogle anderledes bøger, er det en god tjeneste. Det trækker også ned at det er besværligt at oprette sig fordi man skal have et bibliotekslogin.

Gå til eReolen

Storytel er den samlet vinder, da den har en lille fordel på udvalget i forhold til Mofibo og langt flere bogtitler end eReolen, samt den har en lidt bedre brugervenlighed end de to andre tjenester. Selvom eReolen er gratis, er udvalget så meget ringere end det på Mofibo og Storytel og brugervenligheden og funktionerne er også lidt ringere, at den må ende på 3. pladsen.

Husk du kan prøve både Mofibo og Storytel helt gratis i 14 dage og dermed selv finde ud af hvilken tjeneste du foretrækker. Til sidst vil jeg efterlade dig med følgende noter.

  • Du skal vælger Storytel eller Mofibo hvis det er udvalg, brugervenlighed og funktioner der er vigtigt for dig.
  • Du skal vælge eReolen hvis det er vigtigst for dig at det er gratis.

Håber du kunne bruge denne sammenligning til noget og du har fundet ud af hvilken tjeneste du vil bruge.

[/et_pb_text][et_pb_comments show_count=”off” _builder_version=”3.16″ use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” button_letter_spacing_hover=”0″ button_text_size__hover_enabled=”off” button_one_text_size__hover_enabled=”off” button_two_text_size__hover_enabled=”off” button_text_color__hover_enabled=”off” button_one_text_color__hover_enabled=”off” button_two_text_color__hover_enabled=”off” button_border_width__hover_enabled=”off” button_one_border_width__hover_enabled=”off” button_two_border_width__hover_enabled=”off” button_border_color__hover_enabled=”off” button_one_border_color__hover_enabled=”off” button_two_border_color__hover_enabled=”off” button_border_radius__hover_enabled=”off” button_one_border_radius__hover_enabled=”off” button_two_border_radius__hover_enabled=”off” button_letter_spacing__hover_enabled=”on” button_letter_spacing__hover=”0″ button_one_letter_spacing__hover_enabled=”off” button_two_letter_spacing__hover_enabled=”off” button_bg_color__hover_enabled=”off” button_one_bg_color__hover_enabled=”off” button_two_bg_color__hover_enabled=”off”][/et_pb_comments][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *