eReolen er de danske bibliotekers egen bogtjeneste. Den er 100% gratis at bruge for alle danske statsborgere med et bibliotekslogin, som kan anskaffes gratis på dit lokale bibliotek eller via deres hjemmeside. Her på siden kan du læse om eReolen og finde ud af hvordan du får et bibliotekslogin du kan bruge til eReolen.
Er eReolen gratis?
Hvem kan låne på eReolen?
Hvorfor kan jeg ikke låne på eReolen?
Sådan får du adgang til eReolen
Her er en step-by-step guide til hvordan du får gratis adgang til eReolen og flere tusinde e-bøger og lydbøger.
- Først skal du oprette et bibliotekslogin, da det er samme login du skal bruge når du skal logge på eReolen også. Det er også det login du bruger når du låner bøger, film mm. på biblioteket. Du kan oprette det ved at henvende dig på dit lokale bibliotek eller besøge deres hjemmeside.
- Når du har fået oprettet dit bibliotekslogin skal du gå til eReolen.dk og logge ind med dit CPR-nummer eller lånenummer og den adgangkode du har valgt.
- Når du er logget på kan du frit vælge mellem det store udvalg af lydbøger på eReolen.
Om eReolen
Tjenesten er som nævnt de danske bibliotekers bogtjeneste, hvor du kan høre et stort udvalg af lydbøger og læse et stort udvalg af e-bøger. Det er dermed en statslig tjeneste, hvilket betyder den er gratis at bruge for alle danske statsborgere med et bibliotekslogin.
eReolen har efterhånden en del år på bagen og var en naturlig udvikling af den måde vi benytter bibliotekerne på. Efter der begyndte at dukke tjenester som Mofibo og Storytel op, besluttede bibliotekerne at lave en tilsvarende tjeneste hvor den danske befolkning gratis kan lytte og læse lydbøger og e-bøger.
Ganske vidst er der ikke et ligeså stort udvalg af bogtitler på eReolen, men der er til gengæld flere ukendte titler som overrasker glædeligt i visse tilfælde. Alle bøger er af høj kvalitet, udgivet af anerkendte forlag og skrevet af dygtige forfattere. Foreningen bag eReolen sørger for alt dette og du kan dermed være sikker på at kunne finde noget god læsning.
Siden eReolen startede har de lanceret eReolen GO som er en udgave af eReolen der henvender sig til børn og unge. Derudover er der blevet udviklet en app, så du kan læse og lytte til bøger på alle dine enheder uanset hvor du er. I dag kan du få adgang som bruger af 98 af Danmarks biblioteker og læse bøger fra mere end 100 forskellige forlag.
Lydbøger på eReolen
eReolen startede under navnet Netlydbog.dk, men moderniserede sig som eReolen. I dag kan du derfor bøge høre lydbøger, men også læse e-bøger på eReolen. Det er dog lydbøgerne der er i fokus og også det flere og flere hælder til, fordi det er nemmere at passe ind i den stadig travlere hverdag. Vi har lavet en liste over de bedste lydbøger på eReolen, så du hurtigt kan finde inspiration til at komme i gang med en lydbog.
eReolen forlag
Som nævnt har eReolen i dag aftaler med flere hundrede forlag, hvilket er godt for dig og mig som brugere af eReolen. Jo flere forlag de har aftaler med, jo flere e-bøger og lydbøger har vi adgang til. Herunder er en liste af de lydbogsforlag eReolen har aftaler med.
- 2 Feet Entertainment
- 4Mativ
- AV Forlaget Den Grimme Ælling
- Bechs Forlag / Viatone
- Biblioteksmedier
- Billige eBøger
- Bjarne Jensen
- Boglyd
- Den indre alpehue
- Evolvia v/Stig Seberg
- Forlaget Bødker
- Forlaget Gottleben
- Forlaget Ha’ det godt
- Forlaget Josefine Ottesen
- Forlaget Klim
- Forlaget Tellerup
- Forlaget Tronen
- Forlaget Turbulenz
- Forlaget Valeta
- Forlaget Vandkunsten
- Forlaget Vanessa
- Fridolin Feng Shui
- Heart Planet
- Katrin Agency
- KB Kommunikation
- Lindhardt & Ringhof Lydbøger
- Martinus Institut
- Medieforlaget i Spinderihallerne
- Momo Lydbog
- Møller Forlag
- Replikant
- Rosenkilde & Bahnhof
- Textfarm
- Turbine Forlaget
- Virabooks
- Woliba Forlag
- Aarhus Universitetsforlag
eReolen har et stort minus, og det er at de har et noget mere begrænset udvalg end de mange andre tjenester med lydbøger gratis i en begrænset periode. Men det bedste udvalg er som regel også der hvor pengene er og tingene koster noget.