Kategorier
Alt Guides

Gratis lydbøger til børn

Lydbøger og podcasts er fremtiden også for børn. Lydbøger og e-bøger kan assistere børn på en hel særlig måde i forhold til at lære at læse, og en børnelydbog med en god lydbogsoplæser kan fange et barns opmærksomhed ligeså godt som fjernsyn.

I denne artikel kan du blive meget klogere på lydbøger til børn, hvornår det er godt? hvilke lydbøger der er gode til børn? og hvor du kan finde gratis lydbøger til dine børn.

Indhold:

Gratis lydbog apps til børn

Nogle lydbog apps er lavet specifikt til børn, mens andre henvender sig langt bredere og har både børnelydbøger og lydbøger til voksne. I tabellen herunder kan du se hvilke lydbog apps du kan prøve gratis, som alle har et stort udvalg af børnelydbøger.

AppFokusPrøv gratis
Pickatale lydbog app til børnKun børnPrøv gratis i 14 dage
Podimo lydbøger logoFokus på børnPrøv gratis i 14 dage
Chapter af GyldendalLydbøger til allePrøv gratis i 40 dage
Bookbeat logoLydbøger til allePrøv gratis i 45 dage
Mofibo a part of Storytel logoLydbøger til allePrøv gratis i 14 dage
Nextory logoLydbøger til allePrøv gratis i 30 dage

Det er de lydbogstjenester du kan prøve gratis i en begrænset periode, og på den måde finde ud af hvilken du synes har det bedste udvalg af lydbøger til børn, til den bedste pris og med den bedste platform.

De 25 bedste lydbøger til børn

Måske sidder du allerede nu og stiller dig selv spørgsmålet: Hvilke lydbøger gider et barn på min alder at høre? Det skal du ikke spekulere længe over for herunder præsentere vi de 25 bedste lydbøger til børn opdelt efter aldersgruppe.

Tip: Tal med andre forældre og prøv at følg med i hvad der ellers er populært i børnekredse, for at få inspiration til hvilke lydbøger dit barn vil have en interesse i.

Børnelydbøger for 0-3 årige

For de helt små børn kan koncentrationen være sværere at holde i forhold til de større børn. Derfor skal bøgerne også være mere simple. Faktisk vil de fleste børn nok være omkring 2 år gamle får lydbøger rigtig kan slå igennem. Vi har herunder samlet de bedste lydbøger for de 0-3 årige.

1. Kaninen der så gerne vil sove

Kaninen der så gerne vil sove er efterhånden blevet en klassiker. Bogen handler om Kalle Kanin, som ikke kan sove, men så gerne vil. Heldigvis får han hjælp af en, som kan få alle til at sove. Fortællemetoden er skrevet med en speciel teknik, som skal få dit barn til at slappe af og falde i søvn. Bogen er hurtigt blevet et hit blandt mødre og fædre, som ikke kan få deres barn til at sove.

2. Peter Pedal skal i børnehave

De fleste af os kender de populære bøger om verdens mest nysgerrige abe, Pedal Pedal, skrevet af ægteparret Margret og H.A. Rey. I denne bog skal Peter Pedal i børnehave med sin bedste ven. Han skal både lære at synge, tegne, sove, spise og meget andet. Men kan Peter Pedal virkelig være i børnehaven hele dagen uden at lave den mindste ballade?

3. Dino på nye eventyr

Børnebøgerne om den lille populære dinosaurus, Dino, som selv vil bestemme, er hurtigt blevet et hit blandt småbørnene. Bøgerne er gode til at beskrive mange af hverdagssituationerne. I denne bog er der samlet følgende seks Dino-historier om den lille frække dinosaurus: Den store ballon, Vandkampen, Dinos ynglingsspil, En helt ny leg, Verdens længste dag og Skattejagten.

4. Ella skal i børnehave

Ella er endelig blevet stor nok til at starte i børnehave, og hun glæder sig rigtig meget. Hun har været ovre og se børnehaven med sin mor og det ser rigtig godt ud. Men den første tid i børnehaven er desværre ikke så nem for Ella. For det er ikke altid lige nemt at starte et helt nyt sted, når man ikke er så gammel. Bogen er en oplagt samtalebog, hvis dit barn skal begynde i børnehave.

5. Jeg er ikke bange

De fleste børn kender til det at være bange. Bange for, at der ligger noget under sengen. Bange for tordenvejr. Bange for spøgelser. Bange for at blive væk fra sin mor og far. Men Emil er ikke bange for noget som helst. For der er altid en god forklaring på, hvorfor noget er som det er. Bogen er skrevet af Rina Dahlerup, som forsøger at skabe et trygt rum for børn via hendes bøger.

6. Karius og Baktus

Hvem af os kan ikke huske de to bakterietrolde, Karius og Baktus, som lever i Jens’ hule tand, og som elsker wienerbrød samt andet slik og sukker. Derudover er de meget bange for den store og stride tandbørste. Bogen er helt tilbage fra 1958, men er stadig et hit både blandt de små og store. Bogen er indlæst af to af Danmarks mest folkekære skuespillere, nemlig Dirch Passer og Ove Sprogø.

7. Postmand Per – Lynhurtig specialpostpakke

“Postmand Per i sin bil med sin lille kat Emil. Per kører ud med pakker …”. Hvem kan ikke huske denne sang fra sin barndom om postbuddet Per, som sammen med sin kat leverer pakker ud til indbyggerne i landsbyen Grønnedal og omegn? I denne lydbog skal Teddy Gorm deltage i et rekordforsøg, og Postmand Per skal derfor levere en raket til ham. Men bliver opgaven for stor for ham?

8. Vanten

En kold vinterdag skal en dreng ud i skoven for at hente brænde. Men drengen taber sin vante. Vanten bliver dog hurtigt forvandlet til et skjul og varmt hus for mange af skovens dyr. Men hvor mange dyr kan der mon være i denne ene vante? Vanten er et ukrainsk folkeeventyr, som er skrevet af Jan Mogensen, som har illustreret mange klassikere fra bl.a. H.C. Andersen, Bjarne Reuter mv.

9. Vågn op, Øffer

De to små grise, Øffer og Molly, tager sig en middagslur. Men lige pludselig vågner Molly og vil lege med Øffer. Hun kan dog ikke vække Øffer, selvom hun både prøver med trommer, vækkeuret, radioen, telefonen og alt muligt andet. Men hov … Øffer sov bare for sjov. Så nu kan Øffer og Molly lege sammen resten af dagen. Bogen er skrevet af den svenskfødte forfatter Rina Dahlerup.

10. Dyr

Er dit barn vild med dyr. Så er dette lige bogen for dig og dit barn. I Dyr er der samlet en god samling af historier, rim og sang om dyr. Lige fra kæledyre til pelsdyr til havdyr til bondegårsdyr osv. I bogen finder du bl.a. Ida Jessens “Carl er Carl”, Thomas Windings “Bøvs”, Kasper Holters rim i “Hjemme i min moders hus”, Susanne Böschers “På landet med Martin” og meget andet.

Børnelydbøger for 3-6 årige

11. Villads fra Valby

Den helt almindelige søde dreng, Villads Emilio Eskilsen, bor sammen med sin søster, mor og far i Valby, og han elsker at lege. Han elsker at spise spaghetti med kødsovs, lege med sine venner og se tegnefilm. I bogen følger man hans gang i børnehaven, og hvordan han finder på forskellige skarnsstreger og sjove påfund. Bøgerne om Villads fra Valby udforsker mange sjove situationer med Villads.

12. Sallys far kringler julen

Sallys far kringler julen er julen over familien og det betyder, at Sallys far har ekstra travlt. For Sallys far har sat sig for, at julen i år skal være den bedste jul nogensinde. Men selvfølgelig går det ikke helt som Sallys far har planlagt. F.eks. bliver risalamanden brun. Bogen er skrevet af Thomas Brunstrøm, som bl.a. har været med til at lave filmen “Terkel i knibe”.

13. Rasmus Klump på telttur

Rasmus Klump er endnu en klassiker, som mange af os kan huske fra vores barndom. Og de er stadig et hit blandt børnene. I bogen skal Rasmus Klump og hans ven Pelle sove i telt om natten. De skal bl.a. ro op af åen og lave lejrbål om aftenen.

Lydbøger til børn på 6-12 år

Gummi-Tarzan

1

Villads fra Valby

2

Prob og Berta

3

Alle vi børn i Bullerby

4

Brødrende Løvehjerte

5

Pippi Langstrømpe

6

Otto er et næsehorn

7

Orla Frøsnapper

8

Vitello

9

Lille Virgil

10

Hodja fra Pjort

11

Kong Karsten

12

Ronja Røverdatter

13

Iqbal Farooq

14

Emil fra Lønneberg

15

Dino

16

Bamse – Slut, prut, godnat

17

Snøvsen

18

Kaninbjerget

19

Junglebogen

20

Klods Hans

21

H.C. Andersens samlede eventyr

22

Frode og alle de andre rødder

23

Alfons Åberg

24

Sigurd fortæller godnathistorier

25

Herunder kan du læse mere om tjenesterne og det udvalg af børnelydbøger de tilbyder. Vi har også lavet lister med de bedste børnbøger du kan høre som lydbøger, som der er links til nederst i artiklen.

Er lydbog godt for børn?

Ja lydbøger er godt for børn og der er intet farligt i at lade dit barn høre lydbøger, men ligesom med alt andet underholdning, skal man følge med i hvad ens barn lytter til.

Ting der er gode at være opmærksom på som forældre:

 • Lydniveau i høretelefonerne skal helst være under 80Db. Der findes særlige høretelefoner til børn der er begrænset til dette.
 • Vær opmærksom på historierne de høre, at de ikke er for uhyggelige og passer til dit barns alder.
 • Selvom om historier og fortællinger generelt er godt for børn, så husk at begrænse tiden til lydbøger, som du ville det med fjernsyn og computer.

Det er også vigtigt at pointere at lydbogen for os voksne kan være en fuldstændig erstatning til den rigtig fysiske bog, men lige netop for børn kan det aldrig helt erstatte den fysiske bog.

Rigtige fysiske børnebøger kan bidrage meget mere til barnets generelle udvikling, forståelse og tilknytning til dig som forældre. Lydbøger til børn kan derimod være rigtig gode når man køre bil, rejser, eller i dagstimerne i stedet for en film eller serie.

Gratis lydbøger til børn hos Mofibo

Mofibo er en dansk startet bogtjeneste, der fra start kun tilbød online streaming af e-bøger men siden har udvidet med rigtig mange lydbøger. Efterhånden har bogtjenesten en del år på bagen og er ledende på det danske marked, men også til stede i flere andre nordiske lande.

Deres udvalg af lydbøger er i høj grad blevet fokuseret omkring børn i den senere tid, da det er blevet rigtig populært. Det er også en god erstatning for børn der tidligere har fået afspillet lydbøger via bånd eller CD, som er ved at uddø. De har et bredt udvalg af klassiske og nyere børnebøger, her iblandt titler som:

 • Villads fra Valby
 • Harry Potter
 • Prob og Berta
 • Brødrende Løvehjert
 • og 300+ titler mere…

Mofibo er en abonnementsbaseret bogtjeneste, hvor du som kunde betaler et fast beløb hver måned, til gengæld får du så også adgang til mere end 10.000 e-bøger og lydbøger som du kan lytte til i et ubegrænset omfang. Du kan prøve Mofibo gratis i 14 dage uden binding, som ny bruger.

Gratis lydbøger til børn hos Storytel

Der er ikke den store forskel på Mofibo og Storytel. Den største forskel ligger i at Storytel er en svensk start streamingtjeneste og er lidt større end Mofibo. De har et større udvalg af bogtitler og er tilgængelig i flere lande. Storytels primære fokus har altid være på lydbøger og de har derfor også et større udvalg af lydbøger, men har efterhånden også fået tilføjet en del e-bøger.

De har et udvalg af lydbøger til børn der virker uendeligt, det er det dog ikke, men det er langt større end Mofibos udvalg af børnebogstitler. Blandt deres udvalg af lydbøger til børn er der blandt andet titler som:

 • Alfons Åberg
 • Vitello
 • Emil fra Lønneberg
 • Gummi-Tarzan
 • og mange mange flere…

Du kan prøve bogtjenesten Storytel helt gratis i 14 dage uden binding. Derefter fortsætter abonnement, hvis du ønsker det, til en fast månedlig pris og du vil fortsat have adgang til deres enorme udvalg af bogtitler for børn, men også voksne.

Gratis lydbøger til børn hos Fairytell

Fairytell er den bedste rene lydbogs app til børn. De har et rigtig stort udvalg af alverdens bogtitler for børn, og det er muligt at høre dem som lydbog eller læse dem som e-bog. Det er en perfekt bogtjeneste til dig der gerne vil have kvalitetsunderholdning til dine børn på iPad’en.

Du og familien kan også prøve Fairytell gratis i hele 30 dage, hvilket er dobbelt så meget som hos de fleste andre streamingtjenester med bøger. Efter prøveperioden fortsætter abonnementet til kun 59 kr. om måneden, hvilket også er halvt så billigt som fx Mofibo og Storytel. Du kan blandt andet læse disse børnebøger hos Fairytell:

 • Villads fra Valby
 • Ole Lund Kirkeby-bøger
 • Mimbo Jimbo
 • Rasmus Klump
 • Alfons Åberg
 • Og hundredevis af flere børnebøger…

Det er en af de apps og bogtjenester til børn vi anbefaler. Den er god når man er på farten, skal på ferie eller bare mangler noget underholdning af høj kvalitet til sine børn. Du kan eksklusivt prøve Fairytell gratis i 30 dage.

Gratis lydbøger til børn hos Maneno

Maneno er en lær at læse app for børn. Den adskiller sig derfor en del fra de andre streamingtjenester med lydbøger til børn. Den kan nemlig bruges som et spil, der hjælper børn i læsealderen med at blive bedre til at læse. Barnet kan samle point og se fremskridt i app’en, mens man som voksen kan følge med i en anden app og se ens barns udvikling.

Målet med app’en er at forvandle noget af al den tid børn bruger på tablets nu om dage, til tid der er givet godt ud og hjælper dem med at udvikle sig selv. Her er det så læsningen der er fokus på. De har et godt udvalg af titler, men ikke så stort et udvalg. Blandt bogtitlerne er:

 • Vitello
 • Snøvsen
 • Narnia
 • og 2000 andre fantastiske børnebøger

Maneno app’en kan man prøve helt gratis i 14 dage uden binding, så du skal ikke slippe nogle penge med mindre du er tilfreds med produktet. Lad dine børn prøve det af i 14 dage og se om ikke deres læsefærdigheder bliver forbedret.

Gratis børnelydbøger til iPad

Hvis du vil have gratis børnelydbøger på din iPad, så skal du ikke foretage dig noget andet end at oprette dig hos enten Mofibo eller Storytel og downloade deres app i App Store eller Google Play Store, så vil du kunne logge ind på app’en fra din tablet eller smartphone og høre alle de lydbøger for børn du har lyst til.

Podcasts for børn

Alternativt kan du downloade en podcast app og finde gode podcasts for børn. Der findes mange gode podcasts til børn og flere af dem er lavet som historiefortællinger. Blandt nogle af de bedste og mest populære podcasts for børn er:

 • Olines Historier (2-4 år)
 • Podcasts for Poder (5-8 år)
 • Hvorfor dit og hvorfor dat? (3-6 år)
 • Gamle dage (4-8 år)
 • Sindssygt langt ude københavnske godnathistorier (3-7 år)
 • Løgnehistorier (5-10 år)

Alle disse podcasts kan hentes i Apple’s podcast app på iPhone og iPad og på Android-enheder kan du hente en hvilken som helst app der kan afspille podcasts og høre dem der.

Nu har du overblikket over hvor du kan få gratis lydbøger til børn. Er der ikke noget der har inspireret dig, så kan du også undersøge hvilke podcasts der er for børn. Der findes mange podcasts der har fokus på at fortælle børnehistorier og de er helt gratis at lytte til. På falderebet vil jeg også lige nævne at der er rigtig mange børnebøger der fungere langt bedre som en fysisk bog og barnet vil også få mere ud af den. Til det formål kan bruge boernebogen.dk til at finde og sammenligne priser på gode børnebøger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *