Kategorier
Alt Reklame

Dune lydbog af Frank Herbert

I 2021 lykkedes det endelig at lave en god filmindspilning af Frank Herberts populære bog-serie Dune fra 1965. Tidligere har man forsøgt sig med både film og serier der aldrig har fået den helt store succes. Og når en film baseret på en bog får succes, bliver bøgerne også helt automatisk populære igen.

Dune bøgerne er altså endnu en gang kommet på verdenskortet og kan denne gang også høres i det populære lydbog format. På dansk er Dune oversat til Klit. Hør den første Dune lydbog på dansk hos Mofibo.

Mofibo a part of Storytel logo

✔ 30 dage gratis uden binding
✔ 600.000+ lydbøger og e-bøger
✔ Pris fra 89 kr. md.

Hvad handler Dune om?

Dune lydbog

Dune-serien kom før Game of Thrones, før Star Wars og før stort set alle de andre science-fiction og fantasy univers der er opstået gennem tiden. Kender du derfor ikke til Dune, så skal du vide at det er en unik fortælling, et unikt univers opdigtet af forfatteren Frank Herbert.

Historien foregår i et univers hvor valutaen er det meget eftertragtede Melange som kun findes på planeten Arrakis også kaldet Dune. Den der har kontrol over planeten og ikke mindst det værdifulde Melange, har magten i universet. Det har den egenskab at det kan forlænge mennesker liv og bruges til intergalaktiske rejser.

I bogen følger vi arvingen til den familie der for nylig har overtaget varetægten af Arrakis, Paul Atreides, fra en anden familie. Paul kommer hurtigt til at kæmpe for overlevelse da skiftet gør at der udbryder krig i universet og om hvem der skal have magten.

Dune lydbøger rækkefølge

I alt er der skrevet 6 bøger i Dune-serien der udspiller sig i samme univers på samme tidslinje. Herunder er den rækkefølge du skal høre de 6 Dune lydbøger i:

  1. Dune/Klit (1965)
  2. Dune Messiah/Profeten fra Klit (1969)
  3. Children of Dune (1976)
  4. God Emperor of Dune (1981)
  5. Heretics of Dune (1984)
  6. Chapterhouse: Dune (1985)

Du kan læse mere om hvert enkelt lydbog herunder og hvad den handler om. Det er endnu kun den første Dune bog der er indspillet som lydbog, men vi forventer at de efterfølgende Dune bøger snarest bliver indspillet som lydbog også.

Dune/Klit – Den første Dune lydbog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *